En intressant bransch

Att arbeta med journalistik är otroligt spännande, och det oavsett om man arbetar med fotograferande, skrivande eller någonting annat. Media överlag är ett intressant ämne, främst eftersom det ger möjlighet till att kommunicera med mängder av människor. Media är vad som (i princip) styr världens länder, och det finns otroligt mycket man kan göra om man har den makten som media har.

Kommunikation är a och o

Mediebranschen är också väldigt eftertraktad och det är otroligt många som vill in i yrket. Vilken väg man tar för att nå dit är varierande, men vanligaste är att man måste studera några år extra för att ta sig på toppen. Självklart kan det gå att glida in på en räkmacka också, undantag finns det alltid. Vad som är viktigt om man är i mediebranschen är att man konstant är uppdaterad i vad som händer vad gäller kommunikation. Man måste vara intresserad av att konstant lära sig mer om kommunikation, och vilja utvecklas för att nå toppen. Man kan enkelt se vilka som är i toppen vad gäller kommunikation i vårt land. Främst genom att se vilka som återkommer i tidningar men också se vilka som tagit ytterligare ett steg och faktiskt börjat föreläsa om ämnet. Amelia Adamo, Görand Adlén, Barbro Fällman och Stefan Engeseth är bara några av de som tagit det steget, och flitigt föreläser om bland annat kommunikation. Att lyssna på dessa kan vara väldig givande för dig som är intresserad av branschen, och lättast bokar du in de till en konferens eller liknande på Macespeakers.se. Andra intressanta föreläsare som hittas där är exempelvis:

  • Anna-Lena Bergelin
  • Steffan Ehde
  • Katarina Hulting
  • Johan Rhenborg
  • Mia Skäringer
Och många, många fler! Oavsett vad man gör inom media är det som sagt intressant. och man förstår att intresset är stort bland ungdomar. Om man dock väljer att bli bildfotograf kan man lugna sig med att man inte behöver vara i det publika. Istället kan man hålla sig i bakgrunden och fokusera på just fotandet. Men det är klart, det finns många berömda bildfotografer också, som helt klart har påverkat världen med sina bilder. Paul Hansen prisades för att ha tagit världens bästa bild 2012, och den har helt klart påverkat många i denna värld.