Lån till kamera och bostad

Många behöver ta lån för att ha råd med antingen en kärv månad eller för att kunna köpa det senaste när det kommer till kamera och fotoutrustning – om det är det en jobbar med. Men vad finns det att tänka på när det kommer till att ta konsumtionskrediter egentligen?

 

Jobbar en som bildjournalist är det också viktigt att ha riktigt bra fotoutrustning. Ibland kanske en behöver låna pengar hos Bluestep.se för att ha råd med den senaste kameran. Men vad finns det för något att tänka på innan man faktiskt tar ett konsumtionslån? Bland annat detta som skrivs nedan:

 

Den första frågan du ska ställa dig är om du måste låna, eller du bara vill ta ett lån. Nästa steg är att du tar reda på om du har råd med ett lån. Hur mycket kan du betala till lånegivaren? Och under hur lång tid? – Expressen

 

Många saknar ett regelbundet sparande

 

Det är viktigt att ha ett ordentligt sparande så att utgifter som en kamera (om du jobbar med foto) inte ska behöva ge dig skulder. I en artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa om hur närmare vad femte kvinna faktiskt saknar regelbundet sparande. 17 procent av de svenska kvinnorna saknar sparande, i jämförelse med 15 procent av männen. Detta enligt en undersökning från Inizio som det redogörs för i tidningen.

 

Lån utan säkerhet

 

I en artikel SVT går det att läsa om hur allt fler tar lån utan säkerhet för att kunna köpa bostad, detta för att ha råd med kontantinsatsen. Efter många år med kraftigt stigande bolån har tillväxttakten mattats av, tack vare amorteringskrav och bolånetak. Nu har istället blancolånen stigit, dessa tas utan säkerhet och är allt som oftast betydligt dyrare för den som tar lån. Det kan kännas lockande att ta ett lån utan säkerhet för att ha råd med köpte av en bostad, men det bästa är att inte köpa en dyrare bostad än vad man faktiskt har råd med.